Gyermektábor - 2019 beszámoló

Képek az eseményről : http://www.lishe.hu/galeria/gyermektabor-2019

 

LISHE Gyermek Horgásztábor 2019 - Sun City Szabadidőközpont, Július - 1. nap.

Megkezdődött a várva várt horgásztábor. Közös tábor kialakítást követően a gyermekek megtanulták az alapvető úszós horgászkészség elkészítését. Minden gyerkőc saját pecabotot kapott, amit kellő ügyességgel szereltek fel. A kész szerelékek besúlyozása egyesével (libasorban J ) meg is történt. Kezdődhetett a halak „kergetése”. Nem sokat kellett várni az első halacskára. Volt itt naphal, keszeg és persze törpeharcsa is. Az őshonos halak visszakerültek éltető elemükbe, a nemkívánatos jövevényeket külön gyűjtöttük. Külön köszönet a LantosMix horgászboltnak, sok-sok etetőanyagot kaptunk ajándékba az eredményes halfogásért! Bár egy kicsit felhős volt az ég, de a hőmérséklet remek volt, így önfeledten tudtuk élvezni a homokos vízpartot. Holnap folytatjuk…..

LISHE Gyermek Horgásztábor 2019 - Sun City Szabadidőközpont, Július - 2. nap.

Délelőtt egy kis halismeret, majd horogkötészeti ismeretek elsajátítása. Az apró horgok helyett egy nagyobbacska „műhorgokon” gyakoroltuk a kötéseket. Közben egy kis felkészülés a pénteki vizsgára – néhány fogalom megismerése. Ebéd után (aranygaluska) önfeledt horgászat. A mai napon előkerültek a termetesebb pontyok is. Közös szákolás, fotó és mehettek vissza… A fiúk kollektív segítségével sikerült a szép halakat kifogni. A kellemes homokparton öröm volt a térdig érő peca. Holnap felkészülés a pénteki vizsgára, közben néhány horgászmódszer megismerése élőben – reméljük sikerrel. És persze horgászni, horgászni, horgászni…..

 

 halismeret, vizsga felkészülés. Az eredményes horgászathoz elkészítjük az etető anyagot. Az ebéd utáni strandolás most elmaradt a felhős idő miatt. "Kibekkeltük" az esőt, így lehetett önfeledten horgászni. Új horgász módszerek megismerése mellett azért a kis halak fogása nagy örömet okoz. Közben sikerült néhány nagyobb halat is megszákolni, "megsimogatni", majd visszaengedni.

LISHE Gyermek Horgásztábor 2019 - Sun City Szabadidőközpont, Július - 3. nap.

A mai napon délelőtt a holnapi vizsgára készültünk fel. Kivetítős képek segítségével megismertük főbb halainkat. A holnapi horgászvizsga lehetséges kérdéseit beszéltük át. Továbbá már mindennapossá váltak a „létra”, „előke”, spicc”, „clich csomó”,…stb szakszavak is. Ezt követően bepillantottunk a rakósbotos horgászat rejtelmeibe is. Ebéd után önfeledt pancsolás, fürdés – nagyon jó nyaraló idő volt. A délutáni horgászatban először a kisebb halak jöttek, de később a kitartóbb  kicsi horgászok termetesebb pontyokat is fogtak, nem kis örömünkre. A legnagyobb a mérés szerint 6 kg körüli súlyt nyomott és természetesen vissza éltető elemébe. Holnap vizsga és felkészülés a szombati versenyre.

LISHE Gyermek Horgásztábor 2019 - Sun City Szabadidőközpont, Július - 4. nap.

A mai nap „melegnek” ígérkezett. Az időjárás jelentés igen jó időt jósolt. A horgászvizsgát minden vizsgázó jó eredménnyel zárta. A kellemes időre való tekintettel a nehéz szellemi munka után felfrissülés volt a strandolás, kikapcsolódás és folytatódott a „peca”. Délután a holnapi versenypályán egy kis gyakorlás. Segítő tanáraink sem bírták ki horgászat nélkül, eredményesen. A végén „csattanóként” egy szép kecsege is felvette a csalit. Reméljük a szombati versenyt nem zavarja meg az eső. Sajnos a tábor lassan véget ér. Holnap azért egy kis horgászverseny még belefér, a gyermekek izgalommal várják.

LISHE Gyermek Horgásztábor 2019 - Sun City Szabadidőközpont, Július - 5. nap.

A mai záró tábor napon horgászversenyen mérték össze tudásukat a gyerekek. A 2 órás versenyen a kis horgászok 515 db halacskát zsákmányoltak, ami nagyjából 50 kg súlynak felelt meg!!! A technikai segítséget a szülők biztosították! A megmérettetés mértékegysége a” darabszám” volt. Egy hal kifogását követően „fogtam” jelzés érkezett a zsűri felé, amit a fogási naplóba rögzítettek. Így a mai napon a „fogtam” kijelentésből fogyott a legtöbb. A legügyesebb Lecza Flavia „kislányunk” lett, 72 db-ot zsákmányolt. Kálmán Erik 68 halacskát fogott így 2.-dik helyezett. A bronzérmet Gál Péter vihette el 66 db fogott hallal. A legnagyobb súlyú hallal Makrai Marcell büszkélkedhetett. Az első három helyezett a kupán kívül egy kis ajándékban is részesült. Minden kisgyerek érmet is kapott, valamint a vizsga bizonyítványukat is átvehették. Eredmény hirdetés és díjátadást követően családi pizzázással zárult a remek hét! Köszönjük a szülőknek és persze a gyermekeknek a kellemes hetet.