Gyermektábor - 2018

Képek az eseményről :http://www.lishe.hu/galeria/gyermektabor-2018

LISHE Gyermek Horgásztábor 2018 - Sun City Szabadidőközpont, Július - 1. nap.

Megkezdődött a várva várt horgásztábor. A gyermekek megtanulták az alapvető úszós horgászkészség elkészítését. Elméleti ismeretek elsajátítása megkezdődött. Ebéd után strandolás, pancsolás. A délutáni pár csepp eső sem zavarta meg az eredményes halfogást.

LISHE Gyermek Horgásztábor 2018 - Sun City Szabadidőközpont, Július - 2. nap.

Délelőtt halismeret, vizsga felkészülés. Az eredményes horgászathoz elkészítjük az etető anyagot. Az ebéd utáni strandolás most elmaradt a felhős idő miatt. "Kibekkeltük" az esőt, így lehetett önfeledten horgászni. Új horgász módszerek megismerése mellett azért a kis halak fogása nagy örömet okoz. Közben sikerült néhány nagyobb halat is megszákolni, "megsimogatni", majd visszaengedni.

LISHE Gyermek Horgásztábor 2018 - Sun City Szabadidőközpont, Július - 3. nap.

A mai borongós délelőtt sem szegte kedvét táborozóinknak. A holnapi horgászvizsga lehetséges kérdéseit beszéltük át. Továbbá már mindennapossá váltak a „létra”, „előke”, spicc”, „clich csomó”,…stb szakszavak is. A délutáni horgászatban ismét a „törpék” kerültek előtérbe. Azért a termetesebb pontyok, délceg keszegek is horogra kerültek, s természetesen vissza éltető elemükbe. A bátrabbak térdig gázolva nyújtogatták botjaikat a sekély, homokos vízben. Holnap vizsga és felkészülés a szombati versenyre.

LISHE Gyermek Horgásztábor 2018 - Sun City Szabadidőközpont, Július - 4. nap.

A mai nap „melegnek” ígérkezett. Az időjárás jelentés igen jó ídőt jósolt. A horgászvizsgát minden vizsgázó jó eredménnyel zárta. A kellemes időre való tekintettel a nehéz szellemi munka után felfrissülés volt a strandolás, kikapcsolódás. Délután folytatódott a „peca”. Hűsítőleg hatott a térdig érő vízben a halak kergetése. Sajnos a tábor lassan véget ér. Holnap azért egy kis horgászverseny még belefér, a gyermekek izgalommal várják

LISHE Gyermek Horgásztábor 2018 - Sun City Szabadidőközpont, Július - 5. nap.

A mai záró tábor napon horgászversenyen mérték össze tudásukat a gyerekek. A 2 órás versenyen a kis horgászok 505 db halacskát zsákmányoltak. A technikai segítséget a szülők biztosították! A megmérettetés a darabszám volt. Egy hal kifogását követően „fogtam” jelzés érkezett a zsűri felé, amit a fogási naplóba jegyeztek. Így ma a tóparton a legtöbbet hallott szó a „fogtam” volt. A gyermekek nagyjából 25 kg halat fogtak, a legügyesebb Balázs Dominik volt, 93 db-ot fogott. „Egy szem” kislányunk Budai Liliána fogta a legnagyobbat, egyben ő lett a 2.-dik helyezett 91 db halacskával. A bronzérmet Gál Andris vihette el 84 db fogott hallal. Eredmény hirdetés és díjátadást követően családi pizzázással zárult a remek hét!

LISHE Gyermek Horgásztábor 2018 - Sun City Szabadidőközpont, Augusztus - 1. nap.

A délelőtti beszélgetés, ismerkedés (és persze finom reggeli) után halismeret, az úszós horgászat alapszintű megismerése volt a program. A rekkenő hőségben úgy döntöttünk, felgyorsítjuk az eseményeket. Gyors peca csinálás és irány a víz!!! Mindenki örült és jó kedvvel vette birtokba a nádast. Először persze a kisebb halacskák akadtak horogra, de azért néha a nagyobbak is „befigyeltek”. A kifogott arra érdemes halak visszakerültek éltető elemükbe, a tóba. A nem kívánatos példányok (pl. törpeharcsa) a környező tanyák cicusainak lettek félretéve vacsira! Ezt követően strand, csúzda, fürdés ezerrel. Délután ismét a botok voltak a főszerepben. A szülők már alig várták a kis pecásokat a parkolóban! „Csak még egy utolsó dobást…”. De holnap folytatjuk!!!

LISHE Gyermek Horgásztábor 2018 - Sun City Szabadidőközpont, Augusztus - 2. nap.

Reggelit követően a gyermekek megismerkedtek a horog kötészet „varázsával”. A tegnapi szerelékeket szükség szerint újra készítettük (különösen a „törpék” kapzsisága miatt). Különböző módszerekhez különböző szerelék. Egy kis elméleti ismeret közelebb visz a leendő sikeres vizsga letételéhez. Az ebéd elfogyasztása után megint mehet a csúzdázás, füröcske – a hőségben felüdülés. A délutáni halkergetés részben a megszokott tóparton, részben a kinti vízterületen történt. Ma csak kisebbek jöttek, de azért az is valami

LISHE Gyermek Horgásztábor 2018 - Sun City Szabadidőközpont, Augusztus - 3. nap.

A harmadik csodás nap a szokásos reggelivel indult. Felkészülés a holnapi vizsgára, halismeret, horgász rendek, szabályok elsajátítása. Azért a környezetünk védelme is kiemelt fontosságú, erről is beszéltünk. Ezután irány a terep, a horgászat! A kicsik „nagyokat” fogtak, a nagyok meg most „kicsiket”. De a siker nem maradt el! Az ebédet követően – melyet igen jó ízűen fogyasztottak a gyerekek, persze repetával- következhetett a locsi-pocsi. Volt itt kérem minden: fürdés, csúzda, iszappakolás. De a délutáni peca ismét eredményes volt. Holnap aki akar vizsgázhat, majd felkészülés a szombati versenyre!

LISHE Gyermek Horgásztábor 2018 - Sun City Szabadidőközpont, Augusztus - 4. nap.

A mai nap a horgászvizsgáról szólt. A gyerkőcök ügyesen felismerték a halakat, főleg azokat amelyeket az elmúlt napokban fogtak. Jó néhány „jogi” kifejezés még ismeretlen volt számukra, de minden ilyen teszt kérdést „konyhanyelven” elmagyarázott az ifjoncoknak Robi bácsi! A hőség tovább tombolt, így a vizsga után felüdülés volt a fürdés. Vélhetően a front miatt, de a mai nap kevesebb hal került horogra.

LISHE Gyermek Horgásztábor 2018 - Sun City Szabadidőközpont, Augusztus - 5. nap.

Elérkeztünk a tábor utolsó napjához, ami egy kis horgászversennyel zárult. Szülőkkel közösen családias hangulatban kezdtük a versenyt. A sorsolás a verseny tekintetében szerencse kérdése is. Merthogy nem látjuk a halakat a víz alatt. Így ha valaki „jó helyet húz”, többet tud fogni. Sorsolást követően 9 órakor elindult a verseny. Mindenki egyenlő mennyiségű etető anyagot ill. csalit kapott. Szép lassan beindultak a fogások. Zömmel kiskárászok, koi pontyok, keszegek voltak terítéken. Szokásunkhoz híven a versenyen nem a súly számított, hanem a fogott halak darabszáma. A verseny vége felé azonban kettő gyerkőcnek is sikerült egy érdekes és nagyobb halat fognia. Végül a kis versenyünket Gál Andris nyerte – 55 fogott hallal. A legnagyobbat viszont Fenyvesi Lotti egy 55 dekás tokhal „személyében”. Összesen a gyermek horgászaink a 2 órás versenyen 508 darab halat fogtak, ami igen kiemelkedő teljesítmény! A versenyt követően díj- és ajándék átadás, majd egy családi pizzás ebéd zárta a napot. A gyerekek nem hazudtolták meg magukat, szinte minden pizza „eltűnt”.:) A délutánt már családias hangulatban töltötték a helyszínt biztosító szabadidőközpontban: horgászat, fürdés, csúzda a szülőkkel… Köszönjük gyerekek a szép hetet, jövőre újra találkozunk.